Jahňacie karí so špenátom a jogurtom

INGREDIENCIE (pre 4 porcie)

  • 400 g jahňací chrbát
  • 300 g baby špenát
  • 4 ks stredne veľkej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 15 g čerstvý zázvor 
  • 1 dcl slnečnicový olej
  • 1 ks čerstvej čili papričky 
  • 5 g rímska rasca
  • 4 ks kardamón
  • 10 g čerstvý koriander
  • 20 g kurkuma
  • 300 g zemiaky
  • Štipka karí madras
  • Štipka mletej škorice
  • 3 g karí lístky
  • Štipka kajenského korenia  
  • 200 g biely jogurt
  • 2 ks paradajky
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie

POSTUP

Jahňací chrbát prudko a krátko opečieme na panvici. Odložíme a potrieme trochou zázvoru, ktorý predtým nastrúhame najemno alebo aspoň prekrojíme pozdĺžne na polovicu aby pustil šťavu.

Na panvici si zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista. Pridáme cesnak, rímsku rascu, kardamón, čili, kurkumu, zázvor, zemiaky nakrájané na malé kocky a kajenské korenie. Zalejeme vodou, pridáme nakrájane paradajky, karí lístky, koriander a škoricu.

Prudko varíme 15 minút, kým sa nám nevyredukuje omáčka. Nakoniec pridáme špenát a dochutíme. Do omáčky pridáme jahňací chrbát na prehriatie. Servírujeme s bielym jogurtom a bylinkami.

Prajeme dobrú chuť