Hovädzie mleté mäso curry s luskami a hráškom
INGREDIENCIE (pre 4 porcie)
- 200 g hrášok mrazený
- 50 g hráškové lusky
- 1 ks žltá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 0,5 dcl slnečnicový oleJ
- 1 čl curry
- ½ čl koriander mletý
- ½ čl rímska rasca
- 600 g hovädzie mleté mäso
- 3 ks paradajky
- Soľ
- Korenie
POSTUP
Hrášok si necháme voľne rozmraziť. Lusky si nakrájame na štvrťky. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kocky, rozohrejeme olej v panvici a orestujeme. Postupne pridávame rímsku rascu, koriander a nakoniec curry korenie.
Pridáme hovädzie mäso, mierne ho orestujeme a pridáme paradajky nakrájané na kúsky. Dochutíme soľou a korením, varíme cca 15 min potom pridáme hrášok a lusky. Varíme ešte cca 10 min môžeme pridať počas varenia trochu vody. Podávame s basmati ryžou alebo zemiačikmi.
Prajeme dobrú chuť