Hovädzie mleté mäso curry s luskami a hráškom

INGREDIENCIE (pre 4 porcie)

  • 200 g hrášok mrazený
  • 50 g hráškové lusky
  • 1 ks žltá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 dcl slnečnicový oleJ
  • 1 čl curry
  • ½ čl koriander mletý
  • ½ čl rímska rasca
  • 600 g hovädzie mleté mäso
  • 3 ks paradajky
  • Soľ
  • Korenie

POSTUP

Hrášok si necháme voľne rozmraziť. Lusky si nakrájame na štvrťky. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kocky, rozohrejeme olej v panvici a orestujeme. Postupne pridávame rímsku rascu, koriander a nakoniec curry korenie.

Pridáme hovädzie mäso, mierne ho orestujeme a pridáme paradajky nakrájané na kúsky. Dochutíme soľou a korením, varíme cca 15 min potom pridáme hrášok a lusky. Varíme ešte cca 10 min môžeme pridať počas varenia trochu vody. Podávame s basmati ryžou alebo zemiačikmi.

Prajeme dobrú chuť