Cous cous šalát s datľami a ovčím syrom

INGREDIENCIE (pre 4 porcie)

  • 200 g cous cous pre bezlepkovú verziu použijeme pšeno
  • 200 g ovčí syr môžme nahradiť aj kozím syrom
  • 150 g paprika pecerka
  • 10 g chilli paprika čerstvá
  • 200 g uhorka šalátová
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku na jar môžme dať aj medvedí cesnak
  • 2 ks paradajka
  • 100 g sušené ďatle
  • 10 g čerstvý koriander
  • 20 g zázvor čerstvý
  • 10 g tandori korenie
  • 10 g curry madras
  • ½ čl rímska rasca
  • 1 dcl Sezamový olej
  • Soľ
  • Korenie

POSTUP

Cous cous si zalejeme vriacou vodou a necháme odležať. Zeleninu si nakrájame na malé kocky a dáme bokom. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky, na panvici si zohrejeme olej pridáme cibuľu a cesnak, chvíľu restujeme. Pridáme zázvor, rímsku rascu, tandori, curry madras, nakrájané chilli orestujeme a zalejeme trochou vody. Varíme 15 min.

Po 10 min pridáme nakrájané ďatle, povaríme a necháme vychladnúť. Do cous cous pridáme nakrájanú zeleninu uvarenú zálievku a koriander, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme ovčí syr a podávame.

Prajeme dobrú chuť